În urma unor cercetări efectuate sub conducerea Universităţii din Göttingen, suntem aşa de încrezători în calitatea boabelor S700, încât vă putem garanta obținerea a mai puțin de 1% boabe sparte în buncăr. În cazul în care procentul de boabe sparte rezultat în urma recoltării este mai mare, vă plătim noi diferenţa pentru 50% din pierderile de boabe** rezultate la recoltare*.

Grain
 

Boabe sparte = pierderi invizibile

Boabele sparte pot afecta rentabilitatea unei culturi în mai multe feluri:

  1. Preț mai mic la vânzare pentru boabe neconforme
  2. Rată slabă de germinaţie a seminţelor
  3. Pierderi pe câmp

Oamenii de ştiinţă germani** au descoperit că până la 50% din cantitatea totală de boabe sparte generate de o combină ajunge în buncăr, iar restul pe câmp. De exemplu, la 500 de hectare de grâu cu o producţie de 8 t/ha şi un preţ de 160 euro/ha, acest lucru duce la o pierdere pe câmp de 12.800 Euro! Boabele sparte nu germinează, aceste pierderi nu lasă dungi verzi pe câmp şi nu veţi şti niciodată, chiar dacă verificaţi câmpul anul următor.

S700 Series rotor

Rotorul unic al Seriei S vă oferă un avantaj evident faţă de alte sisteme hibride, mai tradiţionale.

Recolta trece peste zonele de treierare de mai multe ori în comparaţie cu un sistem de treierare tangenţială. Boabele sunt separate prin frecare, şi acest "efect de fricţiune" tratează bobul foarte delicat, de unde rezultă o deteriorare redusă a boabelor.

ECONOMISIȚI BANI PRIN REDUCEREA PROCENTULUI DE BOABE SPARTE!

Grain Quality

ICA2 controlează automat nivelul de boabe sparte şi menţine cu precizie pierderile de boabe în limitele prestabilite, astfel încât veţi obține un profit mai mare. Sistemul este prevăzut cu două camere, comparativ cu alte sisteme similare care utilizează o singură cameră. Aceasta înseamnă un nivel de precizie mai ridicat. De aceea putem garanta un procent de sub 1% de boabe sparte.

clean grain elevator camera

Camera de mare precizie montată pe elevatorul pentru boabe curate verifică dacă există materiale străine sau boabe sparte.

Camera de mare precizie montată pe elevatorul de retur verifică cantitatea de boabe netreierate şi resturi vegetale rezultate în timpul procesului de recoltare.

Cu ajutorul ecranului principal ICA2 puteţi controla toate funcţiile de automatizate ale combinei: configuraţi nivelurile dorite de activitate, vizualizați imagini de la diferite camere şi cu ajutorul butonului de istoric, verificaţi cum s-a autoreglat combina în timpul recoltării.

Ecranul arată imagini live de pe camera situată pe elevatorul de boabe. Boabele sparte sunt marcate cu portocaliu. Materialul străin, cu galben sau verde. Acest mod de lucru este mult mai avansat decât verificările făcute manual, printr-o fereastră de vizitare.

** Feiffer Consult, Harvest Poll, 2005 www.feiffer-consult.de