A fi copilul unui fermier nu este întotdeauna simplu, unii rămân la fermă, iar alții se pregătesc pentru alte profesii. Așa a fost și pentru Alin Giurcan înainte de a se întoarce. A ales Facultatea de Drept, visând la o carieră juridică, însă activitatea tatălui său, Marian Giurcan, implicat 100% în ferma lor de 1000 de hectare, l-a făcut să-și dorească să rămână aproape de pământ.
Sistemele de ghidare sunt utilizate pe scară largă, multe funcții de automatizare a tractoarelor sunt însă prea puțin utilizate. Și totuși, aceste soluții prezintă un potențial real, atât în ceea ce privește randamentul, cât și economiile, precizia și confortul în timpul muncii. În prezent, toate operațiunile pot fi automatizate, în mai mare sau mai mică măsură, de la însămânțare la recoltare.
Datorită căldurii naturale din subsolul său, Islanda poate să cultive roșii, căpșuni și chiar banane. Iar fermierii care au investit într-o unitate geotermală pentru a-și alimenta fermele nu sunt niște cazuri izolate.
De ce această semănătoare este atât de populară? Revista „Brazda” a stat de vorbă cu managerul John Deere responsabil de regiunea scoțiană East Anglia, David Purdy, precum și cu trei utilizatori britanici.