Grădina dumneavoastră: În plină floare tot sezonul

Cu puțină documentare și o scurtă planificare, florile colorate pot fi o prezență constantă de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei. Să vedem cum puteți obține asta.
 

Vi s-a întâmplat asta? Plin de entuziasm și emoție, ați mers la pepinieră la începutul primăverii și ați cumpărat toate acele plante frumos înflorite care v-au atras atenţia - gata să vă transformați grădina într-un paradis pentru vară. Ați băgat totul în pământ și totul arată fantastic. Pentru o vreme. Doar câteva luni mai târziu însă, nimic nu mai înflorește, iar frumoasa ta grădină arată acum monoton.

Acest lucru nu trebuie să se întâmple. În loc să cumpărați din impuls, faceți-vă timp să discutați cu experții de la pepiniera locală. Pe baza condițiilor din grădina dvs., aceștia vă pot spune exact ce să plantați astfel încât să aveți în grădină cantitatea potrivită de culoare în orice moment.

Nu este o idee rea să procedaţi metodic în această privință, creând planuri detaliate pentru a asambla un amestec bun de plante din următoarele categorii: plante scurte, medii și înalte; plante cu un frunziș bun pe tot parcursul sezonului și plante care înfloresc primăvara, la începutul verii, în mijlocul verii, la sfârșitul verii și toamna. Pentru ca lucrurile să rămână accesibile, durabile și cu întreținere redusă, încercați să folosiți predominant plante perene în locul celor anuale.

Alegeți culorile preferate și creați grupuri de plante care vor înflori împreună. De exemplu, puteţi grupa într-un loc plante care înfloresc în iunie, cum ar fi bujorul, niște iriși siberieni și delphinium, iar în altă parte puteţi grupa plante cu flori de iunie. Restul poate fi umplut cu frunzișul verde al plantelor care vor înflori împreună mai târziu. Dacă aveți prea multe flori împrăștiate peste tot, ochiul doar sare de colo-colo. Acest design oferă ochiului un loc unde de repaus în care să se bucure de frumuseţe.

Dacă este posibil, ar trebui să cumpărați și să plantați totul împreună primăvara. Locul în care vă amplasați plantele depinde de dumneavoastră - folosiți-vă imaginația și experimentați puțin: Pur și simplu luați toate plantele și așezați-le în jurul spațiului în recipientele lor până când vă simțiți bine. Jaloane înalte, medii și scurte și câteva stegulețele colorate pot ajuta la urmărirea înălțimii plantelor și a timpului de înflorire, deoarece multe dintre plante sunt încă doar vegetație. Dacă doriți, le putiți aranja într-un mod compact. Acest lucru are ca rezultat obținerea maximului de flori pe metru pătrat de grădină, reduce buruienile și ajută la inhibarea plantelor care au tendința de a se răspândi, ceea ce reduce întreținerea.

Deci, aceasta este soluția: petreceți puțin timp cu planificare și apoi pur și simplu faceți-o, distrați-vă și nu vă îngrijorați cu privire la perfecțiune. Bucurați-vă de proces și veți iubi rezultatele.