Cele 8 lucruri pe care trebuie să le știți despre mulcire

Fertilizarea peluzei dumneavoastră devine mai uşoară. Mulciul din tăieturi de iarbă este calea naturală de a vă hrăni peluza cu nutrienţii esenţiali. Sunt opt lucruri pe care trebuie să le cunoaşteţi.

Fertilizarea gazonului tocmai a devenit mai ușoară. Mulciul de iarbă tăiată este o modalitate naturală de a vă hrăni gazonul cu nutrienți esențiali. Iată opt lucruri pe care trebuie să le știți.

  1. Cosirea cu mulcire permite tăierea suficient de fină a resturilor, astfel încât să fie vizibile când sunt redistribuite pe gazon.
  2. Aveți grijă ca lamele să fie ascuțite. Ele vă ajută să asiguraţi o tăiere precisă şi de calitate.
  3. Mulcitul returnează la gazon nutrienţi bogaţi în azot. Aceştia vă hrănesc gazonul şi reduc cantitatea de fertilizator de care aveţi nevoie.
  4. Urmaţi regula "o treime" când cosiţi cu mulcire, astfel încât să nu luaţi mai mult de treimea superioară a frunzei de iarbă. Condiţiile de creştere rapidă cer o cosire mai frecventă.
  5. Mulcirea funcţionează mai bine când iarba este uscată.
  6. Sistemul MulchControl™ de la John Deere este calea directă de a mulci în timp ce cosiţi.
  7. acă starea ierbii înalte sau umede conduce la formarea de cocoloaşe invizibile, sistemul dumneavoastră MulchControl™ trebuie utilizat în modul cu descărcare laterală.
  8. Dacă starea permite utilizarea sistemului MulchControl™ System în modul cu descărcare laterală, tăieturile mai sunt vizibile timp de câteva zile până se degradează.

Această tehnologie exclusivă este disponibilă cu tehnologia one touch de pe gama de tractoare cu scaun pentru peluză John Deere X350 Select Series cu platformă cositoare de 42 in sau 48 in Accel Deep™ Series şi alte cositoare din gama Select Series.

Kiturile MulchControl™ cu tehnologia manetei sunt disponibile pe cositoarele cu scaun S240 cu platforme cositoare Accel Deep™, cositoare gama Select Series, cositoare gama Signature Series precum şi toate cositoarele Residential ZTrak.

Toate kiturile MulchControl™ de la John Deere includ lame de mulcire pentru cele mai bune rezultate la mulcirea ierbii.