Colectaţi sau nu

Ok, fiecăruia îi place să privească un gazon perfect aspirat, super-curat, abundent, fără frunze sau rămurele. Dar este întotdeauna cel mai bun lucru pentru gazonul dumneavoastră?

Sistemele de colectare în saci sunt foarte convenabile şi eficiente. Este într-adevăr foarte satisfăcător să cosiţi iarba şi să colectaţi reziduurile în aceeaşi trecere. Dar cosmetica şi confortul reprezintă numai o parte a ecuaţiei colectării.

Deoarece tăieturile de iarbă conţin nutrienţi pe care gazonul dumneavoastră îi poate utiliza. Este chiar mult fertilizator gratuit. Deci, dacă vă doriţi un gazon manichiurat, fără frunze şi crenguţe, nu uitaţi să-l fertilizaţi pentru a înlocui nutrienţii îndepărtaţi prin colectarea tăieturilor.

Pe de altă parte, dacă aveţi un gazon care nu a mai fost cosit de multă vreme, cosirea cu descărcare alături sau cosirea cu mulcire poate duce la acoperire cu frunziş, aglutinare, boli ale gazonului şi posibile zone goale. În aceste circumstanţe trebuie colectat. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine.

Astfel, ca întotdeauna există un echilibru sănătos al căii celei mai potrivite. Cosiţi regulat şi lăsaţi tăieturile de gazon cel puţin din când în când. Aceasta ajută gazonul să rămână sănătos şi abundent o perioadă îndelungată.