E primăvara: este timpul pentru curăţarea gazonului de paie

Despre ce este vorba? Acel strat de țesut mort de gazon care este îngropat în gazon se numește paie. Iată de ce nu-l doriți și cum puteți scăpa de el.

Ați observat vreodată acel strat de iarbă moartă și alte reziduuri organice care se acumulează pe gazonul dumneavoastră în timpul toamnei și iernii? Se numesc "paie", prea multe sunt dăunătoare pentru gazonul dumneavoastră și înseamnă că trebuie să "decopertaţi".

De ce este rău dacă sunt prea multe paie? Pentru că pot împiedica apa și substanțele nutritive să ajungă acolo unde trebuie - în zona rădăcinilor.

Așadar, dacă doriți o iarbă sănătoasă, groasă și rezistentă, ar fi bine să vă uitați la acel strat de paie. Un bun indiciu al existenței unui strat excesiv de paie este dacă gazonul dvs. se simte spongios atunci când pășiți pe el. Cel mai bun moment pentru a cuăța gazonul este primăvara, după faza de creștere activă a gazonului și după ce acesta a fost tuns de câteva ori. Pentru ierburile din sezonul cald, acest lucru înseamnă că trebuie curățat mai târziu în primăvară, în timp ce ierburile din sezonul rece beneficiază cel mai mult de curățarea la începutul primăverii și la începutul toamnei. Așadar, cum să scăpați cel mai bine de paiele excesive? Ei bine, dacă suprafața gazonului dvs. nu este prea mare, o greblă bună și simplă va fi suficientă.

Cu toate acestea, pentru peluzele mai mari, există tehnologii de decopertare a frunzişului care funcţionează cu maşina dumneavoastră X100: maşina de decopertat de 40 inch Thatcherator de la John Deere. O folosiţi pentru scarificarea efectivă sau decopertarea de frunziş a peluzei dumneavoastră cu cei 20 dinţi elastici şi adaus de greutate de 45 kg dacă este necesar. Dacă aveţi zone pavate peste care trebuie să treceţi pentru accesarea peluzelor, veţi aprecia de asemenea modul de transport al maşinii Thatcherator.