Piese de schimb și întreținere pentru combine de recoltat

Piese combină

Gata de a lucra în mare

Piesele cele mai bune în clasa lor şi inspecţiile periodice sunt cheia performanţei de vârf în recoltare pentru anii ce vin.

Apărători cuţite

Înlocuirea apărătorilor cuţitului – când şi de ce

Înlocuirea apărătorilor cuţitelor când sunt rupte, îndoite sau când interstiţiul depăşeşte 5,4 mm economiseşte energie, reduce timpul de imobilizare şi diminuează cheltuielile de regie cu întreţinerea şi piesele pentru platforma de tăiere – cureaua de antrenare şi secţiunile cuţitelor necesită înlocuire mai puţin frecventă.

Piese tăietoare

Înlocuirea pieselor tăietoare – când şi cum

Observaţi piesele tăietoare ale platformei dumneavoastră dacă prezintă semne de uzură sau deteriorare şi le înlocuiţi pentru a vă asigura că tăiaţi recolta în loc să o sfâşiaţi fără efect. Obţineţi o viteză la sol mai bună, economisiţi combustibil şi prelungiţi durata de viaţă a curelei dumneavoastră de transmisie.

Degetele melcului

Înlocuirea degetelor melcului – când şi de ce

Degetele melcului rupte, îndoite sau uzate excesiv trebuie înlocuite pentru a realiza caracteristici de alimentare mai bune şi o viteză la sol mai mare.

Centuri

Înlocuirea curelelor – când şi de ce

Dacă vedeţi fisuri vizibile pe o curea sau începe să facă zgomote neobişnuite, este vremea să fie înlocuite. Veţi beneficia de o transmitere mai bună a puterii, alunecare minimă şi vibraţii mai reduse. Observaţie: întotdeauna depozitaţi curelele la temperaturi între +15°C şi +25°C într-un loc uscat.

Bare răzătoare

Înlocuirea barelor răzătoare – când şi de ce

Când profilul unei bare de răzuire este sub 6 mm în poziţia de maxim, într-adevăr trebuie să o înlocuiţi. Numai un profil curat al dintelui asigură performanţa optimă la treierat, în special când se manipulează sarcini grele de treierat.

Lanţuri

Înlocuirea lanţurilor – când şi de ce

Înlocuirea la timp a lanţurilor este critică. Modurile de oboseală tipice sunt plăcile interne sparte, ştifturile forfecate din cauza plăcilor sparte sau fracturi de oboseală. Astfel, le înlocuiţi când alungirea depăşeşte 3%, evidenţiată prin uzura abrazivă a ştiftului şi bucşei. Folosiţi calibrul de verificare a uzurii pentru a testa lanţul.

Cuţitele tocătorului

Înlocuirea cuţitelor tocătorului – când şi cum

Cuţitele tocătorului rupte, deteriorate sau uzate pot cauza o calitate scăzută a tăierii şi un consum ridicat de combustibil şi energie – trebuie să înlocuiţi la timp cuţitele tocătorului. Noile cuţite de tocător măresc performanţa la tocare, reduc timpii de imobilizare şi reduc costurile generale de operare.

Calculator cuţite tocător

Calculator cuţite tocător

Când trebuie să înlocuiesc cuţitele tocătorului de paie de la combina mea?