HarvestLab 3000Tehnologia Precision Ag

 • Spectroscopia cu infraroșu apropiat (NIR) pentru a analiza diferiți constituenți din culturile recoltate, furaje sau îngrășăminte lichide (un senzor, trei aplicaţii)
 • Permite reglarea automată a lungimii de tăiere, în funcție de conținutul materiei uscate (recoltarea culturii)
 • Analiza constituenţilor atât în timpul alimentării cât şi în timpul aplicării (îngrăşăminte lichide)
 • Utilizaţi o unitate de laborator la un depozit sau birou care să permită raţionarea preciză a hranei şi sănătatea animalelor.
Imprimare

Un singur senzor – trei aplicaţii

Extindere completăRestrângere completă

Un singur senzor – trei aplicaţii

Un singur senzor – trei aplicaţii

Conceput şi brevetat împreună cu Carl Zeiss, senzorul HarvestLab 3000 utilizează spectroscopia cu infraroşu apropiat (NIR) pentru a analiza diferiţi constituenţi din culturile recoltate, furaje sau îngrăşăminte lichide. Deja în 2009 tehnologia a fost certificată de către Deutsche landwirtschafts gesellschaft (Dlg – Societatea germană de agricultură) pentru analiza substanţelor uscate din furajul de grâu cu abateri neglijabile între 0,67 and 1,85%. Diferitele noastre calibrări au fost rafinate ulterior, prin adăugarea a tot mai multe eşantioane de la mai multe tipuri de recolte/îngrăşăminte lichide, varietăţi/alimentări şi regiuni, an după an.

Noul hardware HarvestLab 3000 dispune de o tehnologie de ultimă generaţie şi are în spate milioane de ore de cunoştinţe tehnice obţinute pe teren. Senzorul poate analiza un spectru al lungimii de undă cu 12% mai mare, asigurând astfel un plus de precizie şi peste 4.000 de puncte de măsurare pe secundă. De obicei, acest lucru înseamnă aproximativ 1 milion de măsurători per sarcină. Vă furnizează mai mult decât o valoare-model aleatorie: date semnificative din punct de vedere statistic, din mers. Se elimină complet erorile care au loc în timpul prelevării manuale de mostre, precum expunerea la oxigen sau la căldură până când mostra ajunge la laboratorul următor. Nu în ultimul rând, toate datele sunt afişate şi documentate în funcţie de locaţie în timp real. Acest lucru le permite operatorilor să regleze setările şi asigură optimizarea automată a utilajului încă de pe teren, în loc să aşteptaţi mai multe zile pentru rezultatele de la laborator.

Combină de furaje

Combină de furaje

Umiditatea culturii poate varia cu până la 20% pe un singur câmp, iar acest lucru impune lungimi de tăiere diferite pentru a asigura o compactare ideală a furajelor, fără goluri cu oxigen. Instalat pe o combină de recoltat furaje John Deere, senzorul HarvestLab 3000 permite reglarea automată a lungimii de tăiere, în funcţie de conţinutul materiei uscate. Reglajele automate ale ratelor de inoculant din furaje contribuie la optimizarea fermentării şi vă ajută să reduceţi cheltuielile cu aditivi pentru furaje cu până la 10%.

Pe lângă materia uscată, puteţi obţine valori măsurate ultra-precise şi în timp real pentru proteină brută, amidon, fibre brute, NDF, ADF, zaharuri şi cenuşă brută. Astfel puteţi factura sau achiziţiona materialul recoltat în funcţie de calitate, nu cantitate. Prin vizualizarea şi compararea tuturor datelor de documentare în funcţie de locaţie în Centrul de Operaţiuni John Deere, puteţi lua decizii factuale în ceea ce priveşte, de exemplu, selecţia varietăţilor şi hrănirea materialului recoltat. În afara sezonului, vă puteţi pregăti în mod profesionist pentru un sezon următor chiar mai reuşit.

 • Reglarea automată a lungimii de tăiere în funcţie de materia uscată pentru o densitate mai bună în cantitate mare şi furaje de calitate
 • Reglaţi cu precizie dozele de inoculant din furaje pentru a optimiza fermentarea
 • Luaţi decizii informate privind alegerea tipurilor de culturi pentru următorul sezon
 • Informaţiile despre constituenţi se pot imprima direct în cabină

Senzor de îngrăşăminte naturale – Distribuirea inteligentă a nutrienţilor organici:

Senzor de îngrăşăminte naturale – Distribuirea inteligentă a nutrienţilor organici:

Îngrăşămintele naturale sunt fertilizatori organici bogaţi în nutrienţi. Dar, până acum, variaţia naturală şi sedimentarea rapidă lăsau succesul fertilizării cu îngrăşăminte naturale la voia întâmplării. Cu senzorul de îngrăşăminte naturale John Deere, vă bucuraţi de avantajul unic de a putea aplica N, P, K cu precizie, în funcţie de cantitatea de nutrienţi avută în vedere şi de rata limită exprimată în kg/ha şi puteţi chiar să folosiţi hărţile de indicaţii specifice pentru fiecare locaţie.

Senzorul de îngrăşăminte naturale John Deere poate analiza constituenţii atât în timpul alimentării, cât şi în timpul aplicării, în secunda de dinainte ca nutrienţii să ajungă în sol. Acesta reprezintă un avantaj considerabil faţă de alte sisteme, deoarece se ţine seama de variaţiile şi de sedimentarea nutrienţilor naturali în timpul transportului, compensându-se cu ajustări automate, în timp real, ale vitezei şi/sau debitului. Mai mult, datele de la senzorul de îngrăşăminte naturale John Deere pot fi trimise wireless către Centrul de Operaţiuni John Deere pentru prelucrare ulterioară.

 • Cuantificaţi o valoare a nutrienţilor de la 0,75 € până la 1,50 €/m³ şi reduceţi costurile aferente îngrăşămintelor minerale
 • Evitaţi culturile aplecate şi obţineţi o creştere constantă a culturilor
 • Maximizaţi randamentul şi calitatea, încadrându-vă în limitele legale
 • Compatibil cu majoritatea cisternelor de decantare şi sistemelor cu tambur pentru furtun

Laborator mobil – nu mai aşteptaţi rezultatele

Laborator mobil – nu mai aşteptaţi rezultatele

HarvestLab 3000 poate fi utilizat şi drept unitate de laborator într-un depozit sau birou, furnizând un plus de valoare pe întreaga durată a anului. Prin conectarea la o priză de alimentare a unui vehicul vă bucuraţi de mobilitate deplină şi beneficiaţi de informaţii instantanee oriunde vă aflaţi. Rezultatele în timp real vă permit să asiguraţi o gestionare corectă a sistemului de hrănire a animalelor, raţii de hrană exacte şi sănătatea şeptelului. Drept urmare, puteţi face economii când vine vorba de suplimentele nenecesare şi să obţineţi un randament sporit al producţiei de carne de vită, lactate sau biogaz şi, într-un final, să vă bucuraţi de o afacere mai profitabilă.

Interfaţa noastră web nouă asigură instrucţiuni pas cu pas şi o vizualizare plăcută a datelor, ajutându-vă să luaţi deciziile corecte.

 • Evaluare completă a constituenţilor pentru fermieri, operatorii instalaţiilor de biogaz şi nutriţionişti
 • Detectare în timp real a calităţii furajelor
 • Planificaţi uşor furajarea din iarnă
 • Interfaţă cu utilizatorul web nouă, uşor de utilizat