O genealogie lungă de
pădurari şi vânători

Karl Mitterhauser probabil nu este potrivit pentru o slujbă de birou. Din fericire, a devenit pădurar şi vânător în schimb. Întrucât familia Mitterhauser a avut grijă de păduri şi animalele sălbatice timp de douăsprezece generaţii, orice altceva ar fi fost aproape de neconceput. Memoriile de familie relatează chiar despre vânătoarele aventuroase de cerbi cu kaiserul austriac Franz-Josef. Karl Mitterhauser a urmat tradiţia familiei şi este un pădurar şi un vânător pasionat de mai bine de 30 de ani.
LA 50 DE ANI, SUNT STABILIT ŞI MULŢUMIT. ÎMI PLACE MUNCA MEA ŞI MĂ BUCUR SĂ O FAC.
KARL MITTERHAUSER

TERITORIUL LUI KARL MITTERHAUSER

Teritoriul lui Karl Mitterhauser acoperă aproximativ 8500 de hectare în vestul Austriei. Acesta se întinde de la baza văii Zillertal până la 3000 m deasupra nivelului mării. Dar oricum animalele sălbatice au grijă de vârfurile munţilor, glumeşte el. Erau şase pădurari şi un ocol silvic aici; acum Karl Mitterhauser are grijă de păduri şi animalele sălbatice aproape singur. Dar nu chiar, pentru că „Bessy” din rasa Alpine Dachsbracke îl ajută pe stăpân oriunde poate.
ÎN TOTAL AM GRIJĂ DE APROXIMATIV 8500 HECTARE. 4500 SUNT PĂDURI, RESTUL SUNT MUNŢI ŞI PĂŞUNI ALPINE.
KARL MITTERHAUSER

RECOLTAREA ZILNICĂ A LEMNULUI

Pădurarului şi vânătorului îi place să lucreze în şi cu natura. Dar trebuie să câştigăm şi bani, spune el, aşa că se recoltează lemn în fiecare zi. Toată lumea are o casă, toată lumea are nevoie de mobilă, spune Karl Mitterhauser. El supraveghează tăierea şi îndepărtarea copacilor către fabrici şi se ocupă de igiena pădurilor prin îndepărtarea copacilor prăbuşiţi şi a ramurilor căzute. În caz contrar proliferează gândacii de scoarţă, spune Karl Mitterhauser, şi atunci ai o mare problemă.
CRED CA TREBUIE SĂ VĂ GÂNDIŢI BINE ÎNAINTE DE A DEVENI PĂDURAR. ŢINEŢI ÎN MÂINI UN ACTIV INCREDIBIL DE IMPORTANT – MEDIUL NOSTRU NATURAL.
KARL MITTERHAUSER
CARACTERISTICA MODELULUI GATOR
VINCI
PUTERNIC

VÂNĂTORUL ŞI FAUNA SA

Vânătoarea face parte, de asemenea, din slujba lui Karl Mitterhauser. Vara monitorizează numărul de animale sălbatice; când vine zăpada, are grijă ca animalele să fie hrănite. Pe vremuri, cerbii şi căprioarele migrau în regiuni mai calde iarna. Astăzi, turismul şi traficul au distrus acele trasee alpine, iar animalele trebuie să rămână în regiunea vestică rece. Animalele ar muri de foame când zăpada are o adâncime de doi metri, explică pădurarul şi vânătorul. De aceea le hrănim cu fân iarna.
CARACTERISTICA MODELULUI GATOR
PARBRIZ CU DESCHIDERE COMPLETĂ
ACEST LOC DE MUNCĂ ARE MULTE FAŢETE DIFERITE CARE SE SCHIMBĂ PERMANENT.
KARL MITTERHAUSER

O PROFESIE ÎN SCHIMBARE

Pe teritoriul lui Karl Mitterhauser oamenii recoltează lemn, au ferme, îngrijesc păşuni alpine şi au grijă de animalele sălbatice. Dar Zillertal din Austria are şi turism, pârtii de schi şi o industrie de agrement. Pădurarul şi vânătorul spune că întotdeauna trebuie găsit un consens între diferite grupuri de interese. Aceasta face parte din slujbă în zilele noastre, ca şi cunoaşterea noilor tehnologii. Slujba se schimbă tot timpul, spune Karl Mitterhauser, trebuie să te mişti odată cu vremurile.
ADESEA DUCEM CLASE DE ELEVI ŞI COPII ÎN PĂDURE. ÎMI PLACE SĂ FAC TINERII MAI CONŞTIENŢI DE NATURĂ ŞI DE MEDIUL ÎNCONJURĂTOR. EI SUNT VIITORUL NOSTRU.
KARL MITTERHAUSER

PLANTĂM DE GENERAŢII

Ceea ce îi place lui Karl Mitterhauser cel mai mult la slujba sa este să planteze copaci tineri – molid, zada, pin şi brad în unele zone joase – după ce sunt tăiaţi copacii maturi. Stabilirea bazelor pentru următorii 150 de ani poate fi oarecum uimitoare, recunoaşte pădurarul şi vânătorul. Şi cine ştie? Dacă tradiţia familiei continuă, poate într-o zi stră-nepoţii săi vor tăia copacii pe care i-a plantat astăzi.
Seria Gator De La John Deere

Seria Gator De La John Deere

Descoperiţi Gama