O SPECIE RARĂ

Christian Stotz este un păstor profesionist din a cincea generaţie. Cu 2400 de capete în trei turme, el mână una dintre cele mai mari turme migratoare din sud-vestul Germaniei. Recent, a preluat afacerea de familie, un eveniment rar în zilele noastre. În fiecare an există tot mai puţini păstori cu normă întreagă, iar multe afaceri mici nu pot găsi un succesor. Munca este grea şi programul este lung, spune Christian. Dar slujba este variată şi nu te plictiseşti niciodată.
AM DEVENIT PĂSTOR PENTRU CĂ PĂRINŢII MEI AU AVUT DINTOTDEAUNA AFACEREA ACEASTA. O CUNOSC DE CÂND ERAM MIC. SLUJBA ESTE PLĂCUTĂ NU AŞ VREA SĂ SE ÎNCHIDĂ AFACEREA.
CHRISTIAN STOTZ

DE LA RESURSE VALOROASE LA PRODUSUL SECUNDAR

Pe vremuri, păstorii din regiune trăiau în principal din vânzarea lânii. Dar preţurile au scăzut brusc în ultimii ani şi nu există aproape niciun cumpărător. În Germania, această resursă naturală valoroasă este acum în mare parte doar un produs secundar al producţiei de carne şi al gestionării peisajului. Aşadar, acum câţiva ani, Christian Stotz a început auto-marketingul. 99% dintre oile sale sunt merinos – o rasă cu „lână fină” – şi livrează lâna acestora către două companii partenere regionale care o folosesc pentru îmbrăcăminte şi fire.
CARACTERISTICI GATOR
INTRARE ŞI IEŞIRE UŞOARE
DE OBICEI ÎNCEPEM ZIUA CU VERIFICAREA OILOR. LE HRĂNIM PE CELE DIN STAUL, APOI LE VERIFICĂM PE CELE DIN PADOC ŞI PE CELE CARE S-AU RĂTĂCIT.
CHRISTIAN STOTZ

TERENURI FRUMOASE CU IENUPĂR

Cu toate acestea, una dintre sarcinile principale ale păstoritului în sud-vestul Germaniei este gestionarea peisajului. Oile pasc numeroasele păşuni de ienupăr din regiune şi le împiedică să lase seminţe. Realizarea acestei sarcini cu utilajele ar fi dificilă şi costisitoare, mai ales pe pante. Natura şi biodiversitatea beneficiază, de asemenea, de pe urma oilor: în agricultura uzuală, numeroase plante şi insecte ar fi fie dislocate, fie ar dispărea.
ÎN STAUL, OILE PRIMESC ÎN GENERAL FURAJ DE IARBĂ, MIEII PRIMESC UN AMESTEC DE CEREALE REGIONALE, BINEÎNŢELES NEMODIFICATE GENETIC. ÎN EXTERIOR SE HRĂNESC DOAR CU IARBĂ ŞI PLANTE.
CHRISTIAN STOTZ

PĂSTORUL ŞI LUPUL

În timpul zilei, când turmele sunt afară, păstorul se îngrijeşte de ele. Seara le mută pe păşuni înconjurate de un gard electric. Trebuie să facem acest lucru, explică Christian Stotz, nu le putem lăsa să cutreiere singure. Noaptea aduce şi alte probleme: lupii se întorc în Germania şi, după cum subliniază păstorul, „o turmă de oi în interiorul unui gard electric este un festin pentru un astfel de animal”. Dar cumva, Christian Stotz va rezolva şi această problemă.
VIITORUL NOSTRU ESTE INCERT MOMENTAN. LUPII SE ÎNTORC, TREBUIE SĂ AŞTEPTĂM ŞI SĂ VEDEM CE SE INTÂMPLĂ.
CHRISTIAN STOTZ
CARACTERISTICI GATOR
CABINĂ SILENŢIOASĂ

PIONIERI DE SUCCES

Marketing direct, vânzări regionale, standarde de calitate neobişnuit de ridicate ... familia Stotz a fost dintotdeauna un pionier. În acest moment, aplicarea progreselor tehnice este importantă pentru Christian Stotz. El doreşte să reducă şi să simplifice munca pe păşuni şi în staul. El şi părinţii săi au aflat că progresele sunt aproape întotdeauna avantajoase pentru afaceri pe termen lung. Dar uneori, păstorul zâmbeşte, trebuie să recunoască că vechile metode sunt cele mai bune. Important este să îţi atingi obiectivele şi să ai succes, spune păstorul - şi exact aşa lucrează.
Seria Gator De La John Deere

Seria Gator De La John Deere

Descoperiţi Gama