MÂNDRIA LOCULUI

Maşină veche de tuns iarba cu scaun, Hambar, Proprietar de gospodărie

 

Când tatăl lui Uli Rübkes a cumpărat prima maşină de cosit cu scaun în 1983, a ales John Deere, spunând că nu îşi poate permite o maşină de cosit ieftină! După treizeci şi doi de ani, fiul şi nepotul său încă o conduc cu mândrie – chiar au ţinut o paradă pentru marcarea celei de a 30 aniversări.

Maşină veche de tuns gazonul, Proprietar de gospodărie, Client, Casă veche

Când tatăl lui Uli Rübke a înlocuit vechea lui maşină de tuns iarba împinsă de operator cu un John Deere cu scaun pe tractor în 1983, totul s-a modificat. Dintr-o dată toată lumea a vrut să tundă grădina – şi chiar după 30 ani, încă o mai fac. De la tractarea buştenilor şi a remorcilor până la tăierea ierbii pe terenurile de fotbal şi livezi, modelul Deere 111 şi-a câştigat reputaţia peste ani. Acum se bucură de o pensie binemeritată, dar încă porneşte la prima cheie şi este întotdeauna pregătit când este nevoie.

Peste ani, un însoţitor credincios.
ULRICH RÜBKE
Maşină veche de tuns iarba cu scaun, proprietar de gospodărie, cheie
Maşină veche de tuns iarba cu scaun, proprietar de gospodărie, câmp, grădină, detaliu

“Vecinii au cumpărat zece sau şapte tractoare ieftine de când noi l-am luat pe acesta”, Uli zâmbeşte în timp ce îşi mângâie cu mândrie maşina. “Nici unul din ele nu a durat mult. Al nostru pare un pic dezordonat, dar este bine întreţinut. Chiar încă mai are pneurile din faţă originale.”

Cu ochiul său atent şi ţinuta dreaptă, Uli Rübke este exact cum îţi imaginezi un căpitan de ape interioare. De pe puntea remorcii lui de 13 m el comandă un dragor puternic care râul Aller deschis pentru destindere şi nave de pasageri. După 40 ani de serviciu, Uli cunoaşte apele ca şi pe propriul buzunar. Simţul lui pentru maşini este legendar printre colegi: Dacă cineva tratează grosier şlepul lui în lipsa lui, Uli trece la volan şi porneşte motorul diesel cu şase cilindri al Mercedesului. 

Maşină veche de tuns iarba cu scaun, proprietar de gospodărie, volan

     

Maşină veche de tuns iarba cu scaun, proprietar de gospodărie, sat, paradă

“În bucătăria familiei, fermă din cărămizi şi grinzi în Wittlohe (Saxonia inferioară) este o poză cu Uli, soţia lui Silke şi fiul său Mark celebrează a 30-a aniversare a lui John Deere. Deşi au invitat numai vecini, veste s-a răspândit curând în satele din împrejurimi. În ziua cea mare, nu mai puţin de 27 maşini de tăiat iarba cu scaun au venit să omagieze, în frunte cu Uli şi tractorul lui credincios 111.

CUM ESTE TATĂL, AŞA ŞI FIUL

Fiul lui Uli, Mark a învăţat detaliile fine ale cositului de la bunicul său, şi încă îşi poate aminti ziua în care a ajuns la vârsta la care putea să conducă tractorul John Deere. al familiei. Acum când Marc se instruieşte să devină un inginer în mecatronică, el apreciază mai mult ca niciodată calitatea John Deere. Şapca pe care Mark o poartă în poză nu este singura amintire de familie care a trecut prin timp: a treia generaţie a familiei Rübkes car joacă, Mark încă poartă pantalonii de fotbalist ai bunicului pentru meciurile speciale. 

În timp ce Rübkes apreciază calitatea şi tradiţia, el se mişcă de asemenea în timp. Ca parte a unei comunităţi strâns împletite, familia suportă numeroase proiecte ambiţioase care apelează la tehnologia de ultimă generaţie pentru a păstra sau îmbunătăţi calitatea vieţii pentru localnici şi oaspeţi deopotrivă. Schemele recent finalizate includ construirea şi conducerea unui nou magazin în sat pe bază cooperativă, precum şi instalarea unui feribot alimentat cu energie solară pentru traversarea râului – o realizare care a presupus ani de răbdare şi perseverenţă.

Imagine veche, Maşină de tuns gazonul cu scaun, Client, Grădină, Copil

  

Acum face parte din familie.
SILKE RÜBKE
Maşină de tuns gazonul cu scaun, Sat, Client

MEMBRU AL FAMILIEI

Când familia a cumpărat o maşină nouă de tuns gazonul acum doi ani, a făcut-o fără să spună că trebuia să fie un John Deere. “Noul nostru X155R prezintă aceeaşi calitate a fabricaţiei ca şi modelul 111, plus o multitudine de perfecţionări tehnice care uşurează munca, cum sunt colectorul cu strat dublu.” Noţiunea meseriei în vechea lor maşină niciodată nu s-a format la Rübkes, deşi ei sunt siguri că mai valorează ceva. “Acum este un membru al familiei”, Silke vă explică cu nepăsare. “Nu vom fi părtaşi. Când a venit în sfârşit ziua, probabil îl vom îngropa în grădină.”

     

Maşină veche de tuns iarba cu scaun, Hambar, Proprietar de gospodărie