Pas cu pas

Echipamente pentru golf şi sport, fabrică, linie de asamblare

 

 

La fabrica de echipamente pentru îngrijirea gazonului John Deere Turf Care factory din Carolina de Nord (SUA), noua linie de asamblare este la fel de sigură, intuitivă şi uşor de utilizat ca şi aleea pe care o realizează maşinile de cosit brut şi fin pe care le produce. Linia specializată construită a necesitat trei ani de planificare, deşi se bazează pe o simplă privire: cu cât un proces este mai simplu, cu atât rezultatele vor fi mai bune.

Echipamente pentru golf şi sport, fabrică, operator, ecran

Pe noua linie operatorii pot păşi la orice staţie şi cunosc exact ce au de făcut. Un afişaj de calculator le arată cum să procedeze şi ‘lumini de marcaj’ identifică piesele necesare. Odată încheiată secvenţa de operaţii, ei trebuie să completeze o listă de control înainte ca unitatea să se mişte la pasul următor. Drept rezultat, practic nu există loc pentru eroarea umană.

Echipamente pentru golf şi sport, operator, portret

CALITATE LA ÎNCEPUT, CALITATE LA FINAL

Așa cum se întâmplă frecvent, a fost nevoie de multe eforturi pentru a simplifica lucrurile într-atât. Alături de colegii săi, Tim Manton, manager al departamentului de inginerie de producție, a demontat întreaga linie de producție în numai două zile și apoi a construit o linie nouă de la zero, în mai puțin de patru săptămâni. În acest proces au montat circa 250 articole ‘anti-eroare’ noi, de la camere până la scule integrate de control al momentului şi senzori RFID.

O maşină bună ajută operatorii să-și facă treaba cu succes. La fel și o linie de asamblare bună.
TIM MANTON,
MANUFACTURING ENGINEERING MANAGER

Pentru a depista orice probleme de calitate remanente înainte ca maşinile de cosit să părăsească fabrica, procedura de auditare a capătului de linie a fost complet reproiectată. Mulţumită noii transparenţe şi startului la controlul calităţii final, clienţii pot fi chiar mai încrezători în a obţine calitatea şi valoarea aşteptată de la John Deere.

Echipamente pentru golf şi sport, afişaj TechControl, operator, detaliu