TERENUL DE JOC GLORIOS

Gleneagles, Teren de golf

 

Unul din cei mai mari jucători de golf profesionist din istorie, Lee Trevino, a caracterizat faimos Gleneagles: “Dacă în cer este aşa frumos, cu siguranţă au lăsat şi o pauză de ceai.”

Gleneagles, Teren de golf

Atunci când Gleneagles Hotel şi-a deschis pentru prima dată uşile în 1924, acest domeniu magnific de ţară în inima Scoţiei a fost descris ca ‘Riviera din Highlands’.

Astăzi, Gleneagles nu este unul din cele mai prestigioase locuri de întâlnire pentru golf din lume, cu trei terenuri de golf pentru campionate – the King’s, Queen’s şi PGA Centenary –, dar şi un teren de joc glorios pentru toate vârstele care să fie descoperit. Atracţiile includ hotelul de lux de cinci stele, o staţiune termală premiată şi unicul restaurant din Scoţia care deţine două stele Michelin.

Amenajată pe 850 cu vederi deosebite pe colinele Ochil, domeniul Perthshire a fost votat în 2017 Cea mai bună staţiune de golf din lume în şase ani consecutivi, fără precedent, de către cititorii revistei de călătorii de lux Ultratravel, care aparţine grupului de presă Telegraph. De asemenea a fost numit cel mai bun Hotel / cea mai bună staţiune din Scoţia în premiile Today’s Golfer Travel Awards 2017, păstrând acest titlu pentru al patrulea an consecutiv.

Gleneagles, Logo

UN PEISAJ DE GOLF IDILIC

Terenurile de golf Gleneagles, deşi nu sunt lângă mare, seamănă cu vechile terenuri de golf din Scoţia prin faptul că sunt amenajate pe nisip şi pietriş, depuse la vremea când se topea ultima gheaţă, cu 15.000 de ani în urmă, lăsând creste lungi, coline cu platou şi căldări închise. James Braid, una din marile personalităţi ale golfului, au transformat acest peisaj dramatic în terenurile King’s şi Queen’s Courses, prin care au creat un peisaj idilic.

Jack Nicklaus, desemnat PGA Centenary Course – le-a numit celebru “cea mai frumoasă parcelă din lume pe care am creat-o pentru joc cu” – a fost locul de întâlnire pentru cupa din 2014 Ryder Cup. Astfel găzduieşte prima competiţie mixtă din lume pentru doamne şi domni, Campionatul european de golf, în 2018, urmat de cel mai amplu eveniment în golful feminin, cupa Solheim Cup, în 2019.

Cu aproape 1000 angajaţi pe tot domeniul, instruirea şi dezvoltarea sunt cheia ca tot personalul să înţeleagă responsabilitatea în continuarea moştenirii Gleneagles. Aceasta este reflectată într-un nou program de burse pentru întreţinerea spaţiilor verzi, care oferă la nouă tineri norocoşi şansa calificării complete în întreţinerea gazonului spaţiilor verzi şi asigură transmiterea cunoştinţelor de la specialiştii seniori către noua generaţie.

Gleneagles, grădinar, portret

VISURI & OPORTUNITĂŢI

Managerul de terenuri de golf şi domenii Scott Fenwick, cel mai vechi membru al echipei de asistenţă Gleneagles, ni s-a alăturat în iulie 1980 ca ucenic în întreţinerea spaţiilor verzi la 16 ani. Scott, a cărui primă sarcină în acele tipuri era greblatul buncărelor şi să înveţe operarea maşinilor de cosit, acum conduce echipa de întreţinere spaţii verzi şi grădinărit Gleneagles de 57 membri.

“Am visat să devin jucător de golf profesionist, dar niciodată nu s-a întâmplat, şi am realizat că o carieră în întreţinerea spaţiilor verzi este un mod superb de a fi implicat în sport,”. “Cu anii întreţinerea spaţiilor verzi mi-a dat şansa să călătoresc în întreaga lume, deoarece este o profesie care oferă o mare diversitate de oportunităţi.”

“Întreţinerea spaţiilor verzi nu înseamnă numai cositul ierbii, – este o ştiinţă complexă şi o artă serioasă. Prezentarea terenurilor pentru campionate cere o îndemânare deosebită, cunoaştere şi atenţie deosebită la detalii, pentru a crea condiţiile de rigiditate şi rapiditate pe care jucătorii de golf din ziua de astăzi le aşteaptă. Este o muncă dură, dar este de asemenea o satisfacţie deosebită să faci parte dintr-o echipă mare, pentru a livra terenuri amenajate respectate în toată lumea.”

Întreţinerea spaţiilor verzi nu înseamnă numai cositul ierbii, – este o ştiinţă complexă şi o artă serioasă.
SCOTT FENWICK,
GLENEAGLES GOLF COURSES AND ESTATE MANAGER

“Gleneagles este mândru de poziţia de lider în golf şi este în permanentă căutare de inovaţii in golf, cele mai bune practici şi servicii de prima clasă pentru clienţi, pentru a oferi oaspeţilor noştri şi membrilor o experienţă deosebită, neîntrecută de nimeni.”

TEHNOLOGIA ÎNAINTE

“O componentă cheie a echilibrului între metodele tradiţionale de întreţinere a gazonului, pe baza cunoştinţelor şi experienţe dobândite timp de mulţi ani, şi prin dezvoltarea căilor celor mai eficiente de lucru, prin aplicarea cu încredere a tehnologiei de vârf.”

“Adoptarea maşinilor de cosit electrice hibride, a ghidării prin satelit şi sistemelor telematice de management al flotei, dedicate îngrijirii gazonului de joc, cum sunt cele furnizate de John Deere prin reţeaua lui de distribuitori, înseamnă că putem privi înainte pentru a păstra Gleneagles în fruntea golfului european şi mondial.”

Gleneagles, Teren de golf